V PSK sú cesty zjazdné, na väčšine je vrstva kašovitého snehu

18.02.2012 Celý región

Prešov 18. februára (TASR) – Situácia na cestách v Prešovskom kraji sa upokojila. Ako TASR informoval Miroslav Milý zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, na celom území regiónu prevláda slabé sneženie, v okolí Vranova nad Topľou je silné sneženie. Cesty v celom kraji sú však zjazdné s výnimkou podtatranskej obce Šuňava, kde sa vplyvom silného vetra vytvorili snehové jazyky.

„V obci Litmanová v okrese Stará Ľubovňa je premávka presmerovaná do jedného jazdného pruhu kvôli veľkému množstvu snehu a snehových mantinelov,“ spresnil Milý a dodal, že snehové záveje a jazyky sa tvoria v okolí Tatranskej Štrby a Záborského.

Väčšina ciest I. triedy v kraji je pokrytá vrstvou kašovitého snehu do štyroch centimetrov. V okrese Vranov nad Topľou a Poprad sú cesty mokré. Cesty II. triedy sú pokryté vrstvou kašovitého resp. utlačeného snehu do dvoch centimetrov. V oblasti Vysokých Tatier a v okolí Spišskej Starej Vsi až do 5 centimetrov. Cesty III. triedy sú pokryté vrstvou utlačeného snehu miestami až do ôsmich centimetrov, najmä v okolí Popradu a Spišskej Starej Vsi.
 

Vyberte región